Ο Χρήστος Βλάχος είναι ένας διακεκριμένος Έλληνας αρχιτέκτονας. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Polytecnico di Milano.

Εστιάζοντας σε κτίρια κατοικιών,  το αρχιτεκτονικό του έργο χαρακτηρίζεται από την συνεχή παρακολούθηση των κτισμάτων που σχεδιάζει, από τη σύλληψη της αρχιτεκτονικής ιδέας μέχρι και την τελική υλοποίηση κάθε σχεδιαστικής λεπτομέρειας.

Έχει καταξιωθεί χάρη στην υψηλή αρχιτεκτονική και κατασκευαστική ποιότητα των έργων του, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στην Κέα, αλλά και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων.

Στα κτίριά του, ο Χρήστος Βλάχος συνεχίζει την παράδοση του «πέτρινου χωριού», μιας οικιστικής ιδέας, την οποία εισήγαγε ο πατέρας του, Τάσος Βλάχος, ο οποίος άρχισε να επενδύει στο νησί κατά τη δεκαετία του 1960 και έχτισε τις πρώτες λιθόκτιστες κατοικίες και ανεμόμυλους. Επίσης, ως κληρονομιά από τον πατέρα του, ο Χρήστος Βλάχος δραστηριοποιήθηκε στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τις οποίες μετατρέπει σε κατοικίες υψηλής ποιότητας, βάσει των σύγχρονων επιταγών.

Η αρχιτεκτονική του είναι σύγχρονη, συμπαγής, φέρει καθαρές γραμμές και συνδέεται οργανικά με το τοπίο. Οι πέτρινες κατοικίες που σχεδιάζει και υλοποιεί χαρακτηρίζονται από τη διακριτική και ποιοτική αισθητική τους, είναι αειφορικές και ανταποκρίνονται στις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές δόμησης. Τα κτίρια είναι ανοικτά στο φυσικό τοπίο και γίνονται αναπόσπαστο κομμάτι του, διατηρώντας όμως ταυτόχρονα την ιδιωτικότητα των κατοίκων. Με καταπληκτική θέα στο Αιγαίο πέλαγος, τόσο από τους εσωτερικούς, όσο και από τους εξωτερικούς χώρους, συνδυάζουν το φυσικό τοπίο με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και ανέσεις.