Η Κέα, η οποία είναι γνωστή και ως Τζιά, είναι ένα εξαιρετικής ομορφιάς νησί στις βόρειες Κυκλάδες.

Θεωρείται φυσική γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ της ηπειρωτικής Ελλάδας και των Κυκλάδων, οριοθετώντας παράλληλα το αρχιπέλαγος από το Νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Από όλα τα νησιά των Κυκλάδων, είναι το πλησιέστερο στην Αθήνα.

Ως ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων, η Κέα είναι εύκολα προσβάσιμη, διατηρώντας όμως την οικεία κλίμακα και την αίσθηση ενός μικρού, παραδοσιακού ελληνικού νησιού. Η ασύγκριτη φυσική ομορφιά της συνυπάρχει μοναδικά με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, αλλά και τη μεγάλη ιστορία που καταμαρτυρούν και τα διάφορα αρχαιολογικά μνημεία που είναι διάσπαρτα σε όλο το νησί. Στο μοναδικό δάσος με δρυς απαντάται η σπάνια βασιλική δρυς.

Με την κυκλαδική ομορφιά της, τα επιβλητικά τοπία και τις υπέροχες παραλίες, η Κέα είναι ένας επίγειος παράδεισος. Γραφικά, αρχαία μονοπάτια, τα οποία υπάρχουν για περισσότερα από 2500 χρόνια και διασυνδέουν την αρχαία Τετράπολη, διατρέχουν το νησί δημιουργώντας όμορφες διαδρομές, όπου άγριοι λόφοι εναλλάσσονται με μικρά λιβάδια, και οδηγούν σε μικρούς όρμους και απόμερες παραλίες που προσφέρονται για υπέροχο κολύμπι και ελλιμενισμό μικρών σκαφών. Η ποικιλία του τοπίου δημιουργεί ένα ονειρικό, αρμονικό σύνολο και καθιστά την Κέα έναν πραγματικά μοναδικό προορισμό διακοπών.

Οι ομορφιές του νησιού δε βρίσκονται μόνο στο επίγειο τμήμα του. Ο βυθός της θάλασσας της Κέας είναι εξαιρετικά πλούσιος και για το λόγο αυτό προστατεύεται. Ακόμη και ο παγκοσμίου φήμης ωκεανολόγος J. Cousteau είχε αναφέρει ότι ο βυθός της Κέας είναι από τους ωραιότερους που είχε δει. Ανάμεσα στις υπόλοιπες ομορφιές του βυθού της Κέας, κείτεται το ναυάγιο του Βρετανικού, ο οποίος υπήρξε το «μεγάλο αδερφάκι» του Τιτανικού.

Σε κάθε περίπτωση, η ευγενική και φιλόξενη συμπεριφορά των Τζιωτών, σε συνδυασμό με το φυσικό και ιστορικό περιβάλλον του νησιού, δημιουργούν ένα εξαιρετικό μείγμα για κατοικία διακοπών, τόσο κοντά και τόσο μακριά από την πρωτεύουσα.