Contact Info

[ ΧΑΡΤΕΣ ]

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΟΝΟΜΑ: Κέα (ή Τζιά) ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ: 132 km² 
ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ: 560 μ
ΚΛΙΜΑ: ήπιο νησιώτικο μεσογειακό
ΕΔΑΦΟΣ: λοφώδες, πολυάριθμοι κολπίσκοι
ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: περίπου 2500

[ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ]

ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ

Η Κέα, η οποία είναι γνωστή και ως Τζιά, είναι ένα εξαιρετικής ομορφιάς νησί στις βόρειες Κυκλάδες.

Θεωρείται φυσική γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ της ηπειρωτικής Ελλάδας και των Κυκλάδων, οριοθετώντας παράλληλα το αρχιπέλαγος από το Νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Από όλα τα νησιά των Κυκλάδων, είναι το πλησιέστερο στην Αθήνα.

Ως ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων, η Κέα είναι εύκολα προσβάσιμη, διατηρώντας όμως την οικεία κλίμακα και την αίσθηση ενός μικρού, παραδοσιακού ελληνικού νησιού. Η ασύγκριτη φυσική ομορφιά της συνυπάρχει μοναδικά με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της, αλλά και τη μεγάλη ιστορία που καταμαρτυρούν και τα διάφορα αρχαιολογικά μνημεία που είναι διάσπαρτα σε όλο το νησί. Στο μοναδικό δάσος με δρυς απαντάται η σπάνια βασιλική δρυς.

Με την κυκλαδική ομορφιά της, τα επιβλητικά τοπία και τις υπέροχες παραλίες, η Κέα είναι ένας επίγειος παράδεισος. Γραφικά, αρχαία μονοπάτια, τα οποία υπάρχουν για περισσότερα από 2500 χρόνια και διασυνδέουν την αρχαία Τετράπολη, διατρέχουν το νησί δημιουργώντας όμορφες διαδρομές, όπου άγριοι λόφοι εναλλάσσονται με μικρά λιβάδια, και οδηγούν σε μικρούς όρμους και απόμερες παραλίες που προσφέρονται για υπέροχο κολύμπι και ελλιμενισμό μικρών σκαφών. Η ποικιλία του τοπίου δημιουργεί ένα ονειρικό, αρμονικό σύνολο και καθιστά την Κέα έναν πραγματικά μοναδικό προορισμό διακοπών.

Οι ομορφιές του νησιού δε βρίσκονται μόνο στο επίγειο τμήμα του. Ο βυθός της θάλασσας της Κέας είναι εξαιρετικά πλούσιος και για το λόγο αυτό προστατεύεται. Ακόμη και ο παγκοσμίου φήμης ωκεανολόγος J. Cousteau είχε αναφέρει ότι ο βυθός της Κέας είναι από τους ωραιότερους που είχε δει. Ανάμεσα στις υπόλοιπες ομορφιές του βυθού της Κέας, κείτεται το ναυάγιο του Βρετανικού, ο οποίος υπήρξε το «μεγάλο αδερφάκι» του Τιτανικού.

Σε κάθε περίπτωση, η ευγενική και φιλόξενη συμπεριφορά των Τζιωτών, σε συνδυασμό με το φυσικό και ιστορικό περιβάλλον του νησιού, δημιουργούν ένα εξαιρετικό μείγμα για κατοικία διακοπών, τόσο κοντά και τόσο μακριά από την πρωτεύουσα.

[ HIGH-QUALITY HOLIDAY HOUSING ]

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΑ

 • χαμηλές χρονοαποστάσεις προς σημαντικούς προορισμούς (πχ. αεροδρόμια)
  ​εγγύτητα στην Αθήνα και τις υποδομές της 
 • αξιόπιστη, ασφαλής και οικονομική μεταφορά
  πολλαπλά καθημερινά δρομολόγια από Λαύριο, επαρκές οδικό δίκτυο στο νησί, ταχύτατη πρόσβαση με ελικόπτερο (το λιμάνι του Λαυρίου βρίσκεται υπό εκσυγχρονισμό, αναβαθμίζοντας την ποιότητα των υπηρεσιών μεταφοράς και τις δυνατότητες ελλιμενισμού γιώτ) 
 • υψηλές δυνατότητες επικοινωνίας και τηλεπικοινωνίας
  διαθεσιμότητα όλων των σύγχρονων τεχνολογιών σε όλα τα επίπεδα επικοινωνίας 
 • σαφής ορισμός χρήσεων γης
  οριοθετημένοι οικισμοί και δυνατότητα δόμησης σε καθορισμένες εκτός σχεδίου περιοχές 
 • κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες
  ήπιο μεσογειακό νησιωτικό κλίμα καθ’όλο το χρόνο
 • ασφάλεια
  το γεγονός ότι η Κέα είναι ένα σχετικά μικρό νησί εξασφαλίζει μέγιστο βαθμό ασφάλειας 
 • εγγύτητα σε κοινωνικές υποδομές
  κέντρα υγείας και υποδομές κοινωνικής ζωής 
 • ζωντανή, αλλά ήσυχη γειτονιά
  συνθήκες “live alone together” 
 • μαρτυρίες της ιστορίας του τόπου
  εξαιρετικοί αρχαιολογικοί χώροι και ιστορικά μονοπάτια 
 • επαρκείς διαθέσιμες οικιστικές υποδομές
  ύπαρξη όλων των αναγκαίων υποδομών 
 • εγγύτητα σε χώρους πρασίνου και φυσικής ομορφιάς
  αναρίθμητα σημεία σημαντικού ενδιαφέροντος και αναψυχής, παραλίες και δάση 
 • εγγύτητα σε επαρκείς αγορές
  εξαιρετικής ποιότητας τοπικά προϊόντα και τρόφιμα 
 • εγκαταστάσεις άθλησης και διασκέδασης
  αγώνες ιστιοπλοΐας, ύπαρξη αθλητικών εγκαταστάσεων, ζωντανή νυχτερινή ζωή
[ για όσους προτιμούν ιδιωτικότητα]

ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΚΑΜΠΙ

Ο Κούνδουρος, ο οποίος ονομαζόταν Νηρησσός,

κατά την αρχαιότητα, είναι ένας παραλιακός οικισμός, ο οποίος βρίσκεται 14 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας, Ιουλίδας.

Νηρησσός

Κατά την αρχαιότητα, ο Νηρησσός –ο οποίος φέρει περισσότερα από 2500 χρόνια ιστορίας- υπήρξε το επίνειο της αρχαίας Ποιήεσσας, μιας εκ των τεσσάρων πόλεων της αρχαίας Τετράπολης της Κέας.

Χαρακτηριστικά

Χαρακτηριστικά στοιχεία του Κούνδουρου είναι η ανέγγιχτη φυσική του ομορφιά και η θέση του που τον προστατεύει από τους επικρατούντες βόρειους ανέμους. 

Ιδιωτικότητα

Για το λόγο αυτό, ο κόλπος που φέρει το ίδιο όνομα, με τις υπέροχες παραλίες και τα πεντακάθαρα νερά, αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς παραθεριστές και χρήστες σκαφών αναψυχής. Στο νότιο τμήμα του Κούνδουρου βρίσκεται το Καμπί, όπου κάποιος μπορεί να βρει προστατευμένους κολπίσκους, οι οποίοι είναι ιδανικοί για όσους αναζητούν περισσότερη ιδιωτικότητα.